• banner
  • banner
STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W60
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 30. októbra – 4. novembra 2023

 

Titul vo dvojhre pre Nemku Ellu Seidelovú

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nemecká tenistka Ella Seidelová získala titul vo dvojhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom finále nad šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska a zdolala ju 6:4, 7:6(4) za 111 minút. Osemnásťročná rodáčka z Hamburgu otočila v druhom sete nepriaznivý stav 2:5 a stala sa druhou nemeckou víťazkou medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise.

Seidelová získala v Bratislave svoj tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala v rozhovore po zisku titulu Seidelová, ktorá iba pred pár dňami oslávila osemnáste narodeniny.

"Bolo to už moje tretie finále na podujatí ITF WTT W60 tento rok. Som rada, že bolo konečne víťazné a odvážam si domov trofej pre víťazku. Dám si teraz pár dní oddych. Bol to ťažký týždeň, no veľmi si ho vážim a odchádzam domov šťastná," dodala na záver s úsmevom mladá Nemka, ktorá sa vďaka bratislavskému triumfu predstaví prvý raz v druhej svetovej stovke.

FOTO. tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR