STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W75
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: Peugeot aréna NTC, Bratislava    TERMÍN: 7. – 13. októbra 2024

AKTUALITY / News

« 12345678910 »   4/10

Strešnáková ďalšou Slovenkou vo finále kvalifikácie

Dátum: 07. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Strešnáková (na snímke) si zahrá o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024. V úvodnom kvalifikačnom kole si poradila s Češkou Karolínou Vlčkovou a zvíťazila 6:4, 6:4 za 86 minút. Dvanástka eliminačného pavúka si v utorok zmeria sily s ďalšou Češkou Anetou Laboutkovou.

V prvom kole kvalifikácie vypadla Martina Marušinová, tá nestačila na piatu nasadenú Jelenu Malyginovú z Estónska a prehrala 2:6, 4:6.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Kužmová ďalej, Žabková s tesnou prehrou

Dátum: 07. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Kužmová hladko postúpila do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024. Druhá nasadená hráčka zdolala v slovenskom súboji prvého eliminačného kola Aniku Jaškovú 6:0, 6:2 za necelú hodinu. Jej súperkou v súboji o postup do hlavnej súťaže bude víťazka srbsko-dánskeho súboja medzi Milou Mašičovou a Johanne Svendsenovou.

Do eliminačného finále sa nepozrie Kiara Žabková (na snímke). Držiteľka voľnej karty vo vyrovnanom zápase nestačila na ôsmu nasadenú Denisu Hindovú z Českej republiky a prehrala 6:4, 3:6, 3:6 za 138 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková do finále kvalifikácie, Šramková nie

Dátum: 07. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024. Šiesta nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom kvalifikačnom kole nad držiteľkou voľnej karty Eliškou Ticháčkovou z Českej republiky a zdolala ju 7:6(1), 6:4 za 94 minút. V eliminačnom finále zabojuje proti štrnástej nasadenej Češke Ivane Šebestovej.

Úvodné kvalifikačné kolo bolo konečnou stanicou pre Tamaru Šramkovú (na snímke). Tá na centrálnom dvorci Peugeot arény NTC nestačila na deviatu nasadenú Dánku Rebeccu Munkovú Mortensenovú a podľahla jej 6:7(5), 1:6 za 99 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Cíleková aj Svatíková prehrali

Dátum: 07. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Laura Cíleková (na snímke) ani Laura Svatíková sa neprebojovali do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024. Držiteľka voľnej karty Cíleková nestačila v úvodnom eliminačnom kole na pätnástu nasadenú Poľku Valeriu Olianovskú a podľahla jej 4:6, 2:6 za 77 minút. Nad sily Svatíkovej bola desiatka pavúka Milana Žabrailovová, ktorá zvíťazila 6:3, 6:2.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Dvanásť Sloveniek v kvalifikácii

Dátum: 06. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Dvanásť slovenských tenistiek sa predstaví v kvalifikácii turnaja J&T Banka Slovak Open 2024. Na podujatí kategórie ITF WTT W75 budú o postup do hlavnej súťaže bojovať v dvojkolovej eliminácii Salma Drugdová, Katarína Kužmová, Radka Zelníčková, Anika Jašková, Laura Cíleková, Katarína Strešnáková, Laura Svatíková, Kiara Žabková, Adela Polakovičová, Viktória Lacková, Martina Marušinová a Tamara Šramková. Kvalifikačné boje sa v Peugeot aréne Národného tenisového centra začínajú v pondelok o 11.00 h.

Čítať ďalej...

Moška: Ťahákom turnaja bude Jamrichová

Dátum: 02. 10. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Talentovaná hráčka Národného tenisového centra Renáta Jamrichová bude ťahákom turnaja J&T Banka Slovak Open 2024 (7. - 13. októbra, Peugeot aréna NTC). Juniorská šampiónka Australian Open i Wimbledonu dostala od organizátorov 24. medzinárodných majtrovstiev Slovenska v tenise žien voľnú kartu. V bratislavskom NTC sa mala pôvodne predstaviť aj olympijská víťazka z OH 2020 v Tokiu Belinda Benčičová, Švajčiarka so slovenskými koreňmi však napokon nebude na podujatí štartovať pre chorobu.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 26. 09. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

Medzinárodný šampionát v tenise žien napíše v tomto roku už svoje dvadsiate štvrté pokračovanie. Najväčší ženský turnaj na Slovensku - J&T Banka Slovak Open - sa uskutoční v termíne od 7. – 13. októbra 2024 v bratislavskej Peugeot aréne Národného tenisového centra. Turnaj je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60 000 USD. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk, www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

Čítať ďalej...

Akceptačný list 2024 - dve hráčky svetovej stovky

Dátum: 19. 09. 2024     sekcia: AKTUALITY / News

V akceptačnom liste 24. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise žien k 19. septembru figurovali dve hráčky z prvej svetovej stovky. Najvyššie v rebríčku WTA spomedzi prihlásených je Francúzka Oceane Dodinová na 94. priečke. Druhá je Sonay Karatlová z Veľkej Británie (96. WTA), tretia ďalšia Francúzka Chloe Paquetová.

Ťahákom turnaja bude okrem domácim hráčok bezpochyby aj olympijská víťazka z Tokia 2020 Belinda Benčičová zo Švajčiarska, ktorá sa na kurty vracia po tom, čo v apríli porodila dcérku Bellu. Zaujímavé bude sledovať aj mladú Nemku Ellu Seidelovú, ktorá by v Bratislave mala obhajovať vlaňajší titul.

Medzi 18 akceptovanými hráčkami na J&T Banka Slovak Open 2024 priamo do hlavnej súťaže nie je žiadna domáca hráčka. Medzi prihlásenými figurujú napríklad juniorská wimbledonská víťazka a vlaňajšia semifinalistka bratislavského turnaja Renáta Jamrichová, ďalej Nina Vargová, Radka Zelníčková, Katarína Kužmová či mladá talentovaná juniorka Mia Pohánková.

Čítať ďalej...

Objektívom: Návrat k finálovým zápasom

Dátum: 05. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Víťazkami turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 sa stali Nemka Ella Seidelová vo dvojhre a francúzko-český pár Estelle Cascinová, Jesika Malečková vo štvorhre. Fotonávrat k sobotňajším finálovým zápasom prinášame v našej galérii.

FOTO: Roman Benický

Čítať ďalej...

Fotogaléria 4. novembra 2023

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V sobotu vyvrcholil finálovými zápasmi ženský turnaj J&T Banka Slovak Open 2023. Najskôr sa na centrálnom dvorci NTC predstavili aktérky deblového finále. Víťazstvo si vybojoval druhý nasadený francúzsko-český pár Estelle Casciová, Jesika Malečková, ktorý zvíťazil nad mladým českým tandemom Denisa Hindová, Karolína Kubáňová. Po nich o trofej pre víťazku bojovoli v dvojhre sedmička pavúka Ella Seidelová z Nemecka a nasadená šestka Sofya Lansereová z Ruska. Úspešnejšia bola Seidelová, ktorá svoju súperku zdolala v dvoch setoch. Oba zápasy sledoval objektív nášho fotografa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Titul vo dvojhre pre Nemku Ellu Seidelovú

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nemecká tenistka Ella Seidelová získala titul vo dvojhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom finále nad šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska a zdolala ju 6:4, 7:6(4) za 111 minút. Osemnásťročná rodáčka z Hamburgu otočila v druhom sete nepriaznivý stav 2:5 a stala sa druhou nemeckou víťazkou medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise.

Seidelová získala v Bratislave svoj tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala v rozhovore po zisku titulu Seidelová, ktorá iba pred pár dňami oslávila osemnáste narodeniny.

"Bolo to už moje tretie finále na podujatí ITF WTT W60 tento rok. Som rada, že bolo konečne víťazné a odvážam si domov trofej pre víťazku. Dám si teraz pár dní oddych. Bol to ťažký týždeň, no veľmi si ho vážim a odchádzam domov šťastná," dodala na záver s úsmevom mladá Nemka, ktorá sa vďaka bratislavskému triumfu predstaví prvý raz v druhej svetovej stovke.

FOTO. tenipo

Čítať ďalej...

Cascinová s Malečkovou víťazkami štvorhry

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Druhý nasadený francúzsko-český pár Estelle Cascinová, Jesika Malečková získal titul vo štvorhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Vo finále si hladko poradil s trojkami pavúka Denisou Hindovou a Karolínou Kubáňovou z Českej republiky a zvíťazil 6:3, 6:2 za 63 minút. Dvadsaťdeväťročná Malečková obhájila v Bratislave titul z minulého roka, ktorý získala po boku krajanky Renaty Voráčovej. Cascinová v Bratislave štartovala vôbec po prvý raz.

"Ďakujeme všetkým divákom, ktorí nás počas týždňa povzbudzovali a prišli aj na dnešné finále. Verím, že ste si to užili, boli ste skvelí. Blahoželám dievčatám Karolíne a Denise a prajem im všetko najlepšie do ďalšej kariéry. Som dojatá, vraciam sa na kurty po tri a pol mesačnom zranení, takže tento titul pre mňa veľa znamená. Ďakujem mojej parťáčke za skvelý turnaj. Som veľmi rada, že som to tu obhájila. Rada by som sa poďakovala sponzorom, rozhodcom aj zberačom. Rovnako sa chcem poďakovať fyzioterapeutom, ktorí sa o nás počas týždňa svele starali. Mám tento turnaj naozaj veľmi rada," povedala na záver šťastná víťazka Jesika Malečková. Jej francúzska parťáčka Estelle Cascinová dodala: "Ja som v Bratislave po prvý raz a veľmi som si to tu užila. Ľudia sú tu veľmi milí, podujatie výborne zorganizované. Bol to náš druhý spoločný turnaj s Jesikou, som rada, že sme ho dokázali vyhrať."

Za zdolané finalistky sa divákom počas záverečného ceremoniálu prihovorila Karolína Kubáňová: "Ďakujeme všetkým, ktorí prišli na dnešné finále. Blahoželám víťazkám, titul si zaslúžili. Z našej strany to dnes nebolo skvelé, ale v Bratislave sme odviedli skvelú prácu počas celého týždňa. Turnaj je každoročne výborne zorganizovaný, rady sa sem vraciame."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345678910 »   4/10
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
JOMA

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
ŠPORT
TASR