• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Kvalifikant Piros prvým finalistom

Dátum: 13. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Zsombor Piros sa stal prvým finalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2021. V semifinále v pozícii kvalifikanta viedol nad najvyššie nasadeným Talianom Stefanom Travagliom 7:6(5), 3:2, keď jeho súper zápas skrečoval. V dueli o titul nastúpi Piros v nedeľu o 17.00 h proti víťazovi súboja medzi slovenskou jednotkou Alexom Molčanom a turnajovou dvojkou Holanďanom Tallonom Griekspoorom.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Horanský o prvý deblový titul

Dátum: 12. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský s Ukrajincom Sergijom Stachovským postúpili do finále štvorhry na Peugeot Slovak Open 2021. V semifnále si poradili s portugalsko-tureckou dvojicou Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin a v maratónskom zápase zvíťazili 6:7(5), 7:6(2), 14-12 za 102 minút. V súboji o titul nastúpia proti druhému nasadenému ukrajinsko-kazašskému páru Denys Molčanov a Alexandr Nedovjesov. Finále je v bratislavskom NTC na programe v sobotu po semifinálových súbojoch dvojhry okolo 16.30 h.

Čítať ďalej...

Molčan zabojuje o finále

Dátum: 12. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan zabojuje o finále na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Piaty nasadený hráč zdolal vo štvrťfinále Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny 6:1, 4:6, 6:3 za 117 minút. V semifinále sa stretne s dvojkou pavúka Tallonom Griekspoorom z Holandska, ktorý si poradil s Čechom Jiřím Lehečkom. Semifinálový duel je na centrálnom dvorci NTC arény na programe o 15.00 h.

Čítať ďalej...

Jednotka turnaja Travaglia do semifinále

Dátum: 12. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Taliansky tenista Stefano Travaglia (na snímke) postúpil do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Vo štvrťfinále vyradil obhajcu minuloročného titulu Maximiliana Marterera z Nemecka po víťazstve 7:6(1), 6:1 za 75 minút. Najvyššie nasadený hráč nedovolil súperovi využiť dva setbaly v prvom sete a v tajbrejku mal jednoznačne navrch. Druhý set už vyhral s ľahkosťou, Marterer získal len štvrtý gem.

Čítať ďalej...

Lacko nestačil na rozbehnutého kvalifikanta

Dátum: 12. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 90 v Bratislave. Trojnásobný víťaz Slovak Open nestačil v druhom kole dvojhry na maďarského kvalifikanta Zsombora Pirosa a podľahol mu 4:6, 2:6 za rovnú hodinu. Tridsaťtriročný Slovák si v súboji s Pirosom prehral dve svoje úvodné podania a manko 0:4 v prvom sete už nedokázal zmazať. V druhom si obaja hráči držali servis do stavu 3:3, potom Lacko o svoje podanie prišiel a jeho súper v desiatej hre premenil hneď prvý mečbal.

Čítať ďalej...

Molčan premiérovo vo štvrťfinále na PSO

Dátum: 11. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan postúpil premiérovo do štvrťfinále dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Vo štvrtkovom zápase druhého kola si hladko poradil s Nemcom Tobiasom Kamkem a zdolal ho 6:2, 6:2 za 68 minút. Piaty nasadený hráč nastúpi v dueli o postup do semifinále proti Bosniakovi Damirovi Džumhurovi, ktorý v prvom kole turnaja vyradil Norberta Gombosa.

Čítať ďalej...

Horanský so Stachovským do semifinále štvorhry

Dátum: 11. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský (na snímke) s Ukrajincom Sergijom Stachovským postúpili do semifinále štvorhry na Peugeot Slovak Open 2021. Vo štvrťfinále si poradili s najvyššie nasadeným česko-britským párom Roman Jebavý, Jonny O´Mara a zdolali ho 7:6(3), 6:3 za 74 minút. V súboji o postup do finále si zmerajú sily s lepšou z dvojíc Miloš Karol, Lukáš Pokorný - Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin.

Vo štvrťfinále neuspeli Peter Benjamín Privara s Petrom Naďom. Mladí hráči štartujúci na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov na voľnú kartu nestačili na skúsený indický pár N. Sriram Balaji, Divij Sharan a podľahli mu 3:6, 3:6 za 52 minút.

FOTO: tasr

Čítať ďalej...

Molčan do druhého kola

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan zvládol úvodnú prekážku na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Piaty nasadený hráč zvíťazil nad Indom Ramkumarom Ramanathanom 6:3, 7:6(7) za 85 minút. V tajbrejku druhého dejstva čelil hráč NTC za stavu 6:7 setbalu, no následne získal tri body za sebou a postúpil do druhého kola. Finalistu turnaja ATP v Belehrade tam čaká Nemec Tobias Kamke.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V slovenskom derby úspešnejší Lacko

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na Peugeot Slovak Open 2021. Trojnásobný víťaz bratislavského challengeru zdolal v úvodnom kole krajana Miloša Karola 6:4, 6:3 za 55 minút. Na začiatku oboch setov prelomil podanie úspešného kvalifikanta a počas celého zápasu ho nepustil k žiadnym brejkbalovým možnostiam. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Maďarovi Zsombosovi Pirosovi.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Pokorný vzdoroval nasadenej dvojke

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný (na snímke) neuspel v prvom kole dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2021. Ako držiteľ voľnej karty nestačil v bratislavskom NTC na nasadenú dvojku Holanďana Tallona Griekspoora (72. ATP) a podľahol mu 6:7(4), 1:6 za 67 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca držal v prvom sete  s favoritom krok a dlho sa hralo bez prelomeného servisu.

V jedenástej hre sa do vedenia dostal Holanďan, no devätnásťročný Pokorný nezložil zbrane a stratené podanie si zobral späť. O víťazovi setu sa rozhodovalo v tajbrejku. V tom Pokorný viedol 3:1, no napokon ťahal za kratší koniec.

Druhé dejstvo už bolo jasne v réžii skúsenejšieho Griekspoora, ktorému sa v Bratislave darí. V júni tohto roku tu vyhral aj antukový challenger Bratislava Open.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Obhajca titulu Marterer do štvťfinále

Dátum: 10. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Nemecký tenista Maximilian Marterer sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na Peugeot Slovak Open 2021. Obhajca vlaňajšieho titulu na bratislavskom challengeri vyradil v druhom kole siedmeho nasadeného Brita Liama Broadyho 6:4, 7:6(6) za 83 minút. Počas celého zápasu ťažil z výborného podania, celkovo zahral 20 es.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

V stredu o 17.00 na Molčana

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

V stredu sa na centrálnom dvorci Národného tenisového centra predstaví hneď niekoľko domácich tenistov. Ako prvý z nich nastúpi na svoj zápas Lukáš Pokorný, ktorý si o 13.00 h zmeria sily s druhým nasadeným Holanďanom Tallonom Griekspoorom. Po ňom bude nasledovať slovenské derby medzi trojnásobným víťazom Slovak Open Lukášom Lackom a úspešným mladým kvalIfikantom Milošom Karolom. Zápasom dňa bude duel novej slovenskej jednotky Alexa Molčana s Indom Ramkumarom Ramanathanom, ktorý sa nezačne skôr ako o 17.00 h.

Čítať ďalej...

Gombos i Horanský vypadli

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos aj Filip Horanský sa s účinkovaním na turnaji Peugeot Slovak Open 2021 rozlúčili už v prvom kole dvojhry. Gombos, víťaz bratislavského challengeru z roku 2016, prehral ako nasadená štvorka s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny 3:6, 3:6 za 69 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nenašiel počas celého zápasu recept na disponovaného súpera, ktorý sa na dvorci výborne pohyboval a aj z náročných pozícii dokázal zahrať víťaznú údery.

Čítať ďalej...

Palovič s tesnou prehrou

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Palovič nepostúpil do druhého kola dvojhry na 22. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. V utorkovom zápase prvého kola nestačil na Ukrajinca Danyla Kaleničenka a podľahol mu 6:7(4), 6:7(5) za 109 minút. Zverenec trénera Milana Martinca vstúpil do zápasul sebavedomo a za stavu 6:5 sa pri podaní súpera dostal k dvom setbalom. Ani jeden z nich však nevyužil. V tajbrejku mal potom navrch jeho ukrajinský súper.

Druhý set bol rovnako vyrovnaný. Devätnásťročný hráč NTC nedovolil Kaleničenkovi využiť úvodné dva mečbaly. Vynútil si tajbrejk, v ktorého koncovke mal však navrch znova Ukrajinec.

Čítať ďalej...

Karol s Pokorným víťazne

Dátum: 09. 11. 2021     sekcia: AKTUALITY/ news

Miloš Karol s Lukášom Pokorným postúpili do osemfinále štvorhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2021. Domáci pár štartujúci na voľnú kartu zdolal v úvodnom kole štvrtú nasadenú poľskú dvojicu Szymon Walkow, Jan Zielinski 2:6, 6:3, 10-5 za 65 minút. Mladí hráči NTC podali veľmi dobrý výkon proti skúseným Poliakom, ktorí majú na svojom konte niekoľko turnajových víťazstiev. V supertajbrejku si Karol s Pokorným hneď od začiatku vypracovali výrazný náskok a premenili štvrtý mečbal.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR