• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Bašič a Gulbis neprídu

Dátum: 29. 10. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

Zo zoznamu pôvodne prihlásených tenistov na Peugeot Slovak Open 2018 vypadli Mirza Bašič z Bosny a Hercegoviny a Lotyš Ernests Gulbis (na obr.). Do hlavnej súťaže sa tak posunuli Čech Lukáš Rosol a Nemec Daniel Brands.

Čítať ďalej...

Sedem hráčov TOP 100 na PSO 2018

Dátum: 19. 10. 2018     sekcia: AKTUALITY/ news

V akceptačnom liste 19. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov k 15. októbru  figurovalo až 7 hráčov svetovej stovky. Medzi 22 akceptovanými hráčmi Peugeot Slovak Open 2018 (5.-11.11.) priamo do hlavnej súťaže sú traja Slováci – Lukáš Lacko, obhajca prvenstva, Jozef Kovalík a ako posledný s rankingom 171 sa zmestil aj Andrej Martin. Pravda, ďalší domáci tenisti pribudnú na základe voľných kariet, prípadne postúpia z kvalifikácie.

Čítať ďalej...

Lukáš Lacko o víťaznom hetriku

Dátum: 12. 11. 2017     sekcia: Rozhovory

Turnaj challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open 2017 vyhral Lukáš Lacko. Postaral sa o hetrik - po rokoch 2011 a 2013 získal titul medzinárodného tenisového šampióna tretí raz. O úspešnom bratislavskom týždni hovoril Lukáš Lacko medzi novinármi bezprostredne po finále v AEGON aréne.

Čítať ďalej...

Lacko s tretím titulom z PSO

Dátum: 12. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko zvíťazil vo finále turnaja Peugeot Slovak Open 2017 nad štvrtým nasadeným Rumunom Mariusom Copilom 6:4, 7:6(4) a stal sa tretí raz víťazom bratislavského turnaja. Celkovo je to pre 30-ročného piešťanského rodáka desiaty titul z challengerového turnaja. Zaujímavousťou je, že pri jeho predposlednom titule z roku 2015 v Izmire zdolal vo finále rovnako Copila. Pre Rumuna je to v Bratislave druhá finálová prehra za sebou, vlani podľahol Norbertovi Gombosovi. Lacko si do rebríčka ATP pripíše 110 bodov a dostane prémiu vo výške 15 270 eur.

Čítať ďalej...

Bratia Skupskí po tretí raz

Dátum: 11. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Bratia Ken a Neal Skupskí z Veľkej Británie zvíťazili vo finále Peugeot Slovak Open 2017 nad holandsko-chorvátskym párom Sander Arends, Antonio Sančič 5:7, 6:3, 10-8. Bolo to už štvrté finále Britov v AEGON aréne. Bratia Skupskí sú prvými trojnásobnými medzinárodnými šampiónmi Slovenska v 18-ročnej histórii podujatia.

Čítať ďalej...

Copil po roku opäť vo finále

Dátum: 11. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Štvrtý nasadený Marius Copil z Rumunska bude finálovým súperom Lukáša Lacka. V semifinálovom zápase Peugeot Slovak Open 2017 zvíťazil nad jednotkou Michailom  Kukuškinom z Kazachstanu 6:3, 3:0. Za tohto stavu mu 29-ročný rodák z Volgogradu zápas vzdal. Pre Copila je to obhajoba lanského finále, vtedy podľahol vo vyrovnanom a kvalitnom zápase Norbertovi Gombosovi.

Čítať ďalej...

Copil do semifinále s Kukuškinom

Dátum: 10. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Rumun Marius Copil doplnil semifinálovú štvoricu na Peugeot Slovak Open 2017. Turnajová štvorka zvíťazila vo štvrťfinále nad kvalifikantom Kamilom Majchrzakom z Poľska 7:6(4), 6:1. V súboji o finále sa stretne s nasadenou jednotkou Michailom Kukuškinom z Kazachstanu.

Čítať ďalej...

Lacko v sobotu o 14.00 o finále

Dátum: 10. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko zvíťazil vo štvrťfinále Peugeot Slovak Open 2017 nad kvalifikantom Frankom Škugorom z Chorvátska 6:1, 3:6, 6:3 a postúpil už do šiesteho semifinále na tomto turnaji. Turnajová osmička si v sobotu o 14.00 h v prvom semifinále dvojhry zmeria sily s Jurgenom Zoppom z Estónska. V druhom sa stretnú Kazach Michail Kukuškin s Rumunom Mariusom Copilom.

Čítať ďalej...

Nasadená jednotka postupuje

Dátum: 10. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Nasadená jednotka na turnaji Peugeot Slovak Open 2017 Michail Kukuškin z Kazachstanu (na fotografii) postúpil medzi štyroch najlepších hráčov. Vo štvrťfinále za stavu 3:6, 7:6(2), 4:0 mu Jerzy Janowicz z Poľska zápas vzdal kvôli pretrvávajúcim problémom s rukou. Kukuškin si v boji o finále zahrá s víťazom zápasu Copil-Majchrzak.

"Bol to ťažký zápas. Janowicz podával veľmi dobre, bolo ťažké jeho servis returnovať. Čakal som na svoju chvíľu, ktorá prišla v tajbrejku. V treťom sete som už hral kľudne, Janowiczovi však jeho zranenie nedovolilo pokračovať," povedal po víťazstve 79. hráč rebríčka ATP Kukuškin.

Čítať ďalej...

Andrej Martin dohral

Dátum: 09. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Andrej Martin (na fotografii) prehral v osemfinálovom zápase Peugeot Slovak Open 2017 s kvalifikantom Kamilom Majchrzakom z Poľska 6:4, 3:6, 2:6 a s turnajom sa rozlúčil. Ani pri ôsmej účasti na bratislavskom challengeri sa mu nepodarilo prebojovať medzi osmičku najlepších. Majchrzak sa vo štvrťfinále stretne so štvorkou turnaja Mariusom Copilom.

Čítať ďalej...

Lacko opäť v osmičke

Dátum: 09. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v osemfinále nad 17-ročným talentovaným Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimem vo vyrovnanom zápase 6:7(11), 6:4, 6:3 a postúpil do štvrťfinále Peugeot Slovak Open 2017. V ňom sa stretne s kvalifikantom Frankom Škugorom z Chorvátska. Lacko, rekordér v účasti na bratislavskom challengeri (14. štart v hlavnej súťaži, dvojnásobný víťaz), si štvrťfinále v AEGON aréne zahrá siedmy raz.

Čítať ďalej...

Kvalifikant Škugor štvrťfinalistom

Dátum: 09. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Chorvát Franko Škugor, ktorý sa do hlavnej súťaže Peugeot Slovak Open 2017 prebojoval cez kvalifikáciu, postúpil už do štvrťfinále. V druhom kole si poradil s nasadenou dvojkou turnaja Mártonom Fucsovicsom z Maďarska 6:7(4), 6:4, 6:3. Ďalší súper pre 30-ročného Chorváta vzíde zo súboja Lukáš Lacko - Félix Auger-Aliassime.

Čítať ďalej...

Klein v osemfinále prehral

Dátum: 09. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein (na fotografii), držiteľ voľnej karty na Peugeot Slovak Open 2017, si o jedno kolo vylepšil svoje turnajové maximum v Bratislave. V osemfinále bol nad jeho sily štvrtý nasadený Rumun Marius Copil, ktorý zvíťazil 6:4, 7:5. Išlo o Lukášovu druhú účasť na bratislavskom challengeri, vlani prehral hneď v úvodnom kole s rovnakým súperom 6:7, 3:6.

Čítať ďalej...

Baghdatis skrečoval, ďalej Zopp

Dátum: 09. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Estónsky tenista Jurgen Zopp (na fotografii) postúpil do štvrťfinále Peugeot Slovak Open 2017. V zápase druhého kola mu za stavu 7:6(11), 2:0 vzdal Cyperčan Marcos Baghdatis. Nasadenú päťku turnaja už niekoľko týždňov trápili problémy s chrbátom a tie mu nedovolili pokračovať v zápase. Štvrťfinálovým súperom Zoppa bude nasadená trojka turnaja Andreas Seppi z Talianska.

Čítať ďalej...

Seppi a Janowicz ďalšími štvrťfinalistami

Dátum: 08. 11. 2017     sekcia: AKTUALITY/ news

Talian Andreas Seppi a Poliak Jerzy Janowicz (na fotografii) sa stali ďalšími štvrťfinalistami Peugeot Slovak Open 2017. O oboch zápasoch sa rozhodovalo v tajbrejkoch. Tretí nasadený Seppi zvíťazil nad Bielorusom Ignatikom 7:6(5), 7:6(8), Janowicz si poradil s Austrálčanom Tomicom 7:6(3), 7:6(2). Štvrťfinálového súpera zatiaľ pozná iba Janowicz, o semifinále si zahrá s nasadenou jednotkou Michailom Kukuškinom z Kazachstanu. Seppiho súper vzíde z dvojice Baghdatis/Zopp.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR