• banner
  • banner
STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

Singlový titul pre Kanaďana Dialla

Dátum: 15. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal svoj druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby. Kanadský daviscupový reprezentant si za singlové víťazstvo pripíše do rebríčka ATP 125 bodov a v jeho pondelkovom vydaní bude figurovať na 130. priečke, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu kanára. Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V Bratislave cestou do finále zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

"Som veľmi veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať titul. V prvom sete som hral veľmi dobre, vyšlo mi všetko na čo som siahol. V druhom sete som síce hral stále na vysokej úrovni, ale už to nebolo také jednoznačné. Mal som veľa šancí a našťastie som ho dotiahol do víťazného konca. Je to môj prvý titul v tejto sezóne, od minulého roka to bolo dlhé čakanie. Som veľmi rád aj za môj tím. Tenis je síce individuálny šport, ale v pozadí je okolo nás veľa ľudí a je to zásluha celého tímu," povedal bezprostredne po finále Diallo.

Za najťažší zápas považuje duel druhého kola. "Bol to zápas proti Dominicovi Thiemovi. V rozhodujúcom sete sme hrali tajbrejk, bol to naozaj veľký boj. Rovnako aj štvrťfinále proti Lukášovi Kleinovi bolo veľmi vyrovnané, hral naozaj dobre a diváci ho hnali vpred. Každý zápas na turnaji má svoje úskalia, o to cennejšie je získať titul."

Rodák z Montrealu si v Bratislave získal srdce nejedného tenisového fanúšika. "Keď som hral proti Dominicovi Thiemovi, ktorý je zo susedného Rakúska a v ďalšom kole proti domácemu Lukášovi Kleinovi, diváci boli na ich strane. Od semifinálového duelu som však cítil veľkú podporu fanúšikov, čo mi dodalo veľa síl a sebavedomia. Som im za to naozaj vďačný. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, ďakujem zberačom, rozhodcom, všetkým organizátorom. Cítil som sa tu veľmi dobre a verím, že na budúci rok sa do Bratislavy vrátim, aby som mohol obhájiť titul," zakončil dvadsaťdvaročný sympaťák. (stz, tasr)

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

Trojnásobný víťaz Lacko prehral v prvom kole

Dátum: 10. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko prehral na Peugeot Slovak Open 2020 hneď v úvodnom kole. Najúspešnejší hráč bratislavského challengerového turnaja nestačil na Ukrajinca Sergija Stachovského a podľahol mu 5:7, 6:7(6). Lacko sa do hlavnej súťaže tohtoročného turnaja dostal po odhlásení sa viacerých hráčov. Trojnásobný víťaz medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov (2011, 2013, 2017) nevyužil v tajbrejku druhého dejstva tri setbaly a s turnajom sa tak rozlúčil hneď v prvom zápase. To sa mu naposledy prihodilo v roku 2016.

FOTO: Dušan Barbuš

Čítať ďalej...

Zo slovenského súboja víťazne Klein

Dátum: 10. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Zo súboja dvoch slovenských reprezentantov na Peugeot Slovak Open 2020 vyšiel úspešnejšie Lukáš Klein. Držiteľ voľnej karty si v úvodnom kole poradil s Filipom Horanským 6:4, 6:4 za 72 minút. V druhom kole narazí na ôsmeho nasadeného Taliana Lorenza Giustina. Zverenec trénera Tomáša Krupu štartuje v hlavnej súťaži na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov piaty raz, najlepší výsledok dosiahol vlani, kedy sa prebojoval do tretieho kola.

Čítať ďalej...

Palovič s Novanským tesne prehrali

Dátum: 10. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Palovič s Michalom Novanským si odkrútili aj deblovú premiéru na challengerovom turnaji. V domácom prostredí AXA arény NTC prehrali s francúzskym párom Manuel Guinard, Arthur Rinderknech vo vyrovnanom zápase 2:6, 5:7 za 65 minút. Na Peugeot Slovak Open 2020 štartovali vo štvorhre vďaka voľnej karte a na kurte si to spolu užívali. V druhom sete viedli zverenci Ľubomíra Kurhajca a Milana Martinca nad favorizovanou dvojicou 3:0, no túto výhodu nedokázali udržať a napokon prehrali, svojim výkonom však rozhodne nesklamali a nabrali mnoho cenných skúseností do ďalších zápasov.

Čítať ďalej...

Molčan nestačil na nasadenú trojku

Dátum: 10. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan prehral v prvom kole challengeru Peugeot Slovak Open 2020 v Bratislave. Držiteľ voľnej karty nestačil na tretieho nasadeného Poliaka Kamila Majchrzaka a podľahol mu 2:6, 1:6 za 55 minút. Zverenec trénera Ladislava Simona štartoval na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov piaty raz v hlavnej súťaži, cez prvé kolo sa dostal zatiaľ iba vlani. Spolu s Lukášom Kleinom sa predstaví ešte vo štvorhre, v úvodnom kole zabojujú proti ruskému páru Safiullin, Vatutin.

Čítať ďalej...

V utorok v hre všetci Slováci vo dvojhre

Dátum: 09. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorok zasiahnu do hry na turnaji Peugeot Slovak Open 2020 všetci slovenskí reprezentanti vo dvojhre. Ako prvý sa okolo 11.30 h predstaví na kurte 3 Alex Molčan, ktorý zabojuje proti tretiemu nasadenému Poliakovi Kamilovi Majchrzakovi. Na centrálnom dvorci sa okolo 14.30 h odohrá slovenské derby medzi Filipom Horanským (na snímke) a Lukášom Kleinom, po nich vyzve Lukáš Lacko Ukrajinca Sergija Stachovského.

Čítať ďalej...

Kvalifikant Macháč do druhého kola

Dátum: 09. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Tomáš Macháč, český reprezentant, postúpil do druhého kola na Peugeot Slovak Open 2020. V súboji kvalifikantov si poradil s Kanaďanom Braydenom Schnurom 6:4, 6:4 za 75 minút. Zverenec trénera Daniela Vacka sa v ďalšom kole stretne s lepším z dvojice Alex Molčan - Kamil Majchrzak.

Čítať ďalej...

Rola vyradil dvojku pavúka

Dátum: 09. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Slovinský tenista Blaž Rola (na snímke) sa  prebojoval do druhého kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open 2020. V úvodnom kole v AXA aréne NTC vyradil druhého nasadeného Japonca Jasutaku Učijamu 7:6(6), 6:4 za 89 minút. Jeho ďalším súperom bude Nemec Maximilian Marterer, ktorý zdolal kvalifikanta a krajana Juliana Lenza 7:5, 6:4. 

Čítať ďalej...

Dvaja nasadení vonku z hry

Dátum: 09. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok sa rozbehla hlavná súťaž na 21. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Hneď úvodné dva zápasy priniesli prekvapenie na úkor nasadených hráčov. Päťka turnaja Henri Laaksonen zo Švajčiarska podľahol Holanďanovi Boticovi Van De Zandschulpovi (na snímke) 3:6, 6:3, 3:6 za 106 minút. S turnajom sa rozlúčil aj siedmy hráč pavúka Federico Gaio z Talianska, ktorý nestačil na Rusa Romana Safiullina a podľahol mu 3:6, 4:6.

Čítať ďalej...

Hygienické opatrenia na top úrovni

Dátum: 08. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Aj v neľahkých časoch ovplyvnených pandémiou koronavírusu na celom svete sa Slovenskému tenisovému zväzu podarilo zorganizovať turnaj challengerovej úrovne Peugeot Slovak Open. Už tradične sa koná v prvej polovici novembra v AXA aréne Národného tenisového centra v Bratislave. Avšak oproti ostatným ročníkom má mnohé výnimky.

Čítať ďalej...

Spoznali sme kvalifikantov

Dátum: 08. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

V nedeľu sme spoznali kvalifikantov turnaja Peugeot Slovak Open 2020. Stali sa nimi Brayden Schnur z Kanady, Julian Lenz z Nemecka, Mathias Bourgue z Francúzska a Tomáš Macháč z Českej republiky (na snímke). V pavúku hlavnej súťaže sa okrem neho predstaví ešte jeden Čech, držiteľ voľnej karty Jiří Lehečka.

Čítať ďalej...

Ťahákom prvého kola slovenské derby

Dátum: 08. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

V sobotu vyžrebovali v AXA aréne NTC hlavnú súťaž challengeru Peugeot Slovak Open 2020. V tej sa predstavia štyria domáci hráči na čele s FIlipom Horanským. Okrem neho sa do hlavnej časti dostal Lukáš Lacko, trojnásobný víťaz medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov, a dvaja držitelia voľnej karty - Alex Molčan a Lukáš Klein. Z trojice hráčov štartujúcich v sobotu v kvalifikácii - Lukáš Pokorný, Lukáš Palovič a Michal Novanský - sa ani jednému nepodarilo vyhrať svoj úvodný zápas.

Čítať ďalej...

Kurhajec spokojný s Pokorného výkonom

Dátum: 08. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Tréner Ľubomír Kurhajec v sobotu pozorne sledoval výkon osemnásťročného Lukáša Pokorného v kvalifikačnom súboji na challengeri Peugeot Slovak Open. Jeho súperom bol najvyššie nasadený hráč v eliminačnej časti Brayden Schnur z Kanady, ktorý vlani patril dokonca do top 100 svetového rebríčka ATP. Pre hráča NTC to bol vôbec prvý oficiálny zápas medzi mužmi, no ani proti takému ťažkému súperovi rozhodne nesklamal. Schnur síce zvíťazil 7:5, 6:3, ale Pokorný rozhodne nebol bez šance.

Čítať ďalej...

Palovič najbližšie k postupu, Novanský prehral

Dátum: 07. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Palovič (na snímke) ani Michal Novanský nepostúpili do finále kvalifikácie na 21. medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Obaja sa v kvalifikácii predstavili vďaka voľnej karte od Slovenského tenisového zväzu a pre oboch to bol prvý štart medzi mužmi na turnaji ATP. Bližšie k víťazstvu bol Lukáš Palovič. Siedmemu nasadenému Rusovi Jevgenijovi Karlovskému (264. ATP) zobral set, no napokon ťahal za kratší koniec. Po dobrom výkone mu podľahol 3:6, 6:4, 2:6 za 121 minút.

Čítať ďalej...

Pokorný vzdoroval favoritovi

Dátum: 07. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný nestačil v prvom kole kvalifikácie challengeru Peugeot Slovak Open 2020 na najvyššie nasadeného Kanaďana Braydena Schnura (202. ATP) a podľahol mu 5:7, 3:6 za 76 minút. Zverenec trénerov Ľubomíra Kurhajca, Milana Martinca a Dávida Olasza si týmto zápasom odkrútil premiéru na profesionálnom okruhu medzi mužmi a favoritovi zápasu, ktorý vlani patril do prvej stovky rebríčka ATP, dlho vzdoroval.

Čítať ďalej...

Lacko tiež v hlavnej súťaži

Dátum: 07. 11. 2020     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Lacko (na snímke) sa na poslednú chvíľu dostal do hlavnej súťaže 21. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov. Trojnásobný víťaz turnaja Peugeot Slovak Open figuroval ešte vo štvrtok ako štvrtý pod čiarou. Po odhlásení sa Norberta Gombosa, Američana Sebastiana Kordu, Holanďana Tallona Griekspoora a Rakúšana Jurija Rodionova sa posunul do hlavnej časti spolu s Nemcom Maximilianom Martererom, Ukrajincom Sergijom Stachovským a Britom Liamom Broadym.

Čítať ďalej...

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR