STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

V utorok v hre piati Slováci

Dátum: 07. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorkovom programe turnaja Peugeot Slovak Open 2022 sa predstavia piati domáci hráči. Ako prvý zasiahne do hry Lukáš Pokorný, ktorý v druhom zápase dňa na centrálnom dvorci NTC arény vyzve dvojku pavúka Mártona Fucsovicsa z Maďarska. Nie pred 14.30 h odohrajú prvé kolo štvorhry Peter Benjamín Privara s Petrom Naďom. Tí vyzvú rakúsko-ukrajinskú dvojicu David Pichler, Vitalij Sačko.

Poobedné zápasy dňa budú rovnako so slovenskou účasťou. Nie pred 16.30 h nastúpi na centrálny dvorec Lukáš Klein, ktorý si zmeria sily s kvalifikantom Hamadom Medjedovičom zo Srbska. Program uzavrie ôsmy nasadený Jozef Kovalík. Jeho súperom bude Čech Vít Kopřiva.

Čítať ďalej...

Vlaňajší semifinalista Travaglia do hlavnej

Dátum: 07. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Taliansky tenista Stefano Travaglia sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Siedmy nasadený hráč zvíťazil vo finále kvalifikácie nad Čechom Andrewom Paulsonom vo vyrovnanom zápase 6:4, 6:7(3), 7:6(5) za 135 minút. Vlaňajšia nasadená jednotka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov obhajuje v Bratislave semifinále.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Horanský sa do hlavnej nepozrie

Dátum: 07. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský nepostúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. Deviaty nasadený hráč nestačil vo finále kvalifikácie na dvojku pavúka Hamada Medjedoviča zo Srbska a podľahol mu 7:6(5), 4:6, 4:6 za 111 minút. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza otočil v tajbrejku prvého setu z 2:5, v ďalšom priebehu zápasu mal však navrch Medjedovič, ktorý zaznamenal 17 es.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 6. novembra 2022

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V prvý kvalifikačný deň turnaja Peugeot Slovak Open 2022 vstúpili do hry štyria slovenskí hráči. Takto objektív počas zápasov zachytil Miloša Karola, Filipa Horanského, Petra Naďa, Michala Krajčího a ich súperov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Krajčí bol blízko k prekvapeniu

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Michal Krajčí bol veľmi blízko k najväčšiemu víťazstvu v doterajšej kariére. Pri svojej prvej účasti na challengerovom turnaji, na ktorom štartoval v kvalifikácii vďaka voľnej karte od organizátorov, vzdoroval siedmemu nasadenému Talianovi Stefanovi Travagliovi (309. ATP) a o postupujúcom do finále kvalifikácie sa rozhodovalo až v treťom sete. V zlomových momentoch napokon zohrali úlohu skúsenosti a po víťazstve 6:2, 3:6, 6:3 zabojuje o hlavnú súťaž vlaňajší semifinalista bratislavského turnaja Travaglia.

Sedemnásťročný hráč Národného tenisového centra však svojim výkonom nesklamal, práve naopak. "Dnes som mal kvalitného súpera. Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Zo začiatku som bol trocha nesvoj, v prvom sete som pociťoval aj stres. V druhom som si ale povedal, že nemám čo stratiť. Sústredil som sa na svoj servis, ktorý mi vychádzal a aj vďaka tomu som vyhral druhý set. Chcel som rovnako pokračovať aj v treťom. Žiaľ, už to tam nevyšlo na sto percent," povedal Krajčí.

Čo rozhodlo v takomto vyrovnanom zápase? "Určite to boli skúsenosti, ktoré hrali v jeho prospech. Rovnako aj vekový rozdiel, odohral toho mnohonásobne viac ako ja. Výkonnostne si však myslím, že rozdiel dnes nebol výrazný. Sám som bol z toho prekvapený a veľmi ma to teší. Dnes som síce prehral, ale s predvedeným výkonom som spokojný. Teším sa na ďalšie takéto zápasy," zhodnotil sympatický rodák z Košíc.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Naď nestačil na favorita

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Naď, držiteľ voľnej karty do kvalifikácie turnaja Peugeot Slovak Open 2022, mal hneď na úvod ťažký žreb. Osemnásťročný hráč Národného tenisového centra čelil v prvom eliminačnom kole tretiemu nasadenému Ukrajincovi Vitalijovi Sačkovi (285. ATP), ktorému podľahol 2:6, 4:6 za 76 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre. Spolu s Petrom Benjamínom Privarom zabojujú proti dvojici Pichler, Sačko. Ukrajincovi tak bude môcť odplatiť singlovú prehru.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Horanský do finále kvalifikácie

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Filip Horanský postúpil do finále kvalifikácie na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. Deviaty nasadený hráč zvíťazil v prvom eliminačnom kole nad Nemcom Rudolfom Mollekerom, ktorého hladko zdolal 6:1, 6:2 za necelú hodinu. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza si v súboji o hlavnú súťaž zmeria sily s dvojkou pavúka Hamadom Medjedovičom zo Srbska.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Karol nestačil na Durasovica

Dátum: 06. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Kvalifikačný program turnaja Peugeot Slovak Open 2022 otvoril zo slovenských hráčov Miloš Karol (na snímke). V súboji s desiatym nasadeným Nórom Viktorom Durasovicom (334. ATP) ťahal devätnásťročný držiteľ voľnej karty za kratší koniec a podľahol mu 4:6, 3:6 za 71 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Dvojhra vyžrebovaná, Gombos trojkou pavúka

Dátum: 05. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V hlavnom pavúku 23. medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov - Peugeot Slovak Open 2022 - figuruje päť domácich reprezentantov. Sú nimi Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a držitelia voľnej karty Lukáš Pokorný a Peter Benjamín Privara. Najvyššie nasadeným je Číňan Zhizhen Zhang, dvojkou je Maďar Márton Fucsovics.

Trojica Gombos, Klein a Privara si v prvom kole zmerajú sily s kvalifikantami, osmička pavúka Kovalík narazí na Čecha Víta Kopřivu. Najmenej priaznivý žreb spomedzi domácich hráčov má Pokorný, ktorý zabojuje proti nasadenej dvojke Maďarovi Fucsovicsovi.

Turnaj sa kvalifikačnými bojmi začína v nedeľu o 10.30 h, hlavná súťaž je na programe od pondelka. Do kvalifikácie zasiahnu štyria Slováci - Filip Horanský, Peter Naď, Miloš Karol a Michal Krajčí.

Žreb Slovákov v 1. kole hlavnej súťaže:

Norbert GOMBOS (3) - kvalifikant
Jozef KOVALÍK (8) - Vít Kopřiva (ČR)
Lukáš KLEIN - kvalifikant
Peter Benjamín PRIVARA (WC) - kvalifikant
Lukáš POKORNÝ (WC) - Márton Fucsovics (2-Maď.)

Čítať ďalej...

Štvorhra vyžrebovaná, päť Slovákov v pavúku

Dátum: 05. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V sobotu na obed vyžrebovali v Národnom tenisovom centre hlavnú súťaž štvorhry na challengerový turnaj Peugeot Slovak Open 2022. V hlavnom pavúku figuruje päť slovenský reprezentantov. Deblový špecialista Igor Zelenay bude nastupovať po boku Chorváta Franka Škugora. V prvom kole si zmerajú sily s druhým nasadeným srbsko-britským párom Nikola Čačič, Jonny O´Mara.

Vďaka voľnej karte sa na turnaji predstavia aj dva nádejné domáce páry zložené z mladých hráčov - Lukáš Pokorný spolu s Milošom Karolom a juniori Peter Benjamín Privara s Petrom Naďom. Kompletný žreb štvorhry nájdete v sekcii "Výsledky".

Čítať ďalej...

V hlavnej súťaži aj Lukáš Pokorný

Dátum: 04. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Z pôvodného akceptačného listu na challengerový turnaj Peugeot Slovak Open 2022 (7. - 13. november, NTC aréna) vypadlo päť hráčov. Okrem Rakúšana Dominica Thiema a Poliaka Kamila Majchrzaka sa na poslednú chvíľu odhlásila trojica Talianov -  Luca Nardi, Francesco Passaro a Matteo Arnaldi. Lukáš Klein sa vďaka tomu posúva priamo do hlavnej súťaže. Voľná karta od organizátorov, ktorú mal pôvodne dostať, tak bude udelená prvému náhradníkovi Lukášovi Pokornému.

V hlavnom singlovom pavúku turnaja sa tak s istotou predstavia piati domáci reprezentanti - Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Lukáš Klein a držitelia voľných kariet Peter Benjamín Privara a spomínaný Lukáš Pokorný.

Čítať ďalej...

Štvorica Slovákov v hlavnej súťaži

Dátum: 03. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Najvyššie nasadeným spomedzi slovenských tenistov na 23. ročníku turnaja Peugeot Slovak Open 2022 v bratislavskom NTC bude slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos. Okrem neho sa v hlavnom pavúku predstaví Jozef Kovalík a vďaka voľnej karte od organizátorov aj Lukáš Klein a Peter Benjamín Privara. Jednotkou pavúka bude v Bratislave Maďar Márton Fucsovics, jediný hráč z najlepšej stovky rebríčka ATP.

Čítať ďalej...

Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR