STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

Privara v premiére na PSO nesklamal

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Benjamín Privara nepostúpil pri svojej prvej účasti v hlavnom pavúku dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open do druhého kola. Nad jeho sily bol v úvodnom zápase kvalifikant Viktor Durasovic z Nórska, ktorému podľahol 3:6, 4:6 za 66 minút. Z pätice Slovákov štartujúcich v hlavnej súťaži dvojhry sa tak do druhého kola prebojovali traja hráči - Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Lukáš Klein.

Osemnásťročný Privara bol so svojim výkonom v Bratislave celkom spokojný: "Išiel som do toho s najvyššími ambíciami, chcel som hrať kolo po kole, no žiaľ, dnes to nevyšlo. Súper bol skúsenejší a o kúsok aj lepší. Myslím si však, že sa nemám za čo hanbiť. Bojoval som, aj keď mi to dnes úplne nevyšlo podľa predstáv," zhodnotil po zápase. "S hráčmi takejto úrovne som už hral, nebolo to niečo špeciálne alebo neznáme. Súper však hral lepšie, nerobil také chyby ako ja. Verím, že o pár mesiacov budem vedieť takýchto hráčov zdolať," dodal Privara.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Gombos hladko do druhého kola

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos postúpil do druhého kola dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Tretí nasadený hráč si v úvodnom kole hladko poradil s kvalifikantom Henrim Squirem z Nemecka a zdolal ho 6:4, 6:3 za 73 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s Fracúzom Geoffreyom Blancaneauxom. Zápas je naplánovaný na štvrtok o 16.30 h na centrálnom dvorci NTC arény.

"Prvé zápasy na turnaji nie sú nikdy jednoduché, súper bol navyše rozohratý z kvalifikácie. Pre mňa to bol dôležitý duel, lebo som dlhšie nehral na turnaji kvôli zdravotným problémom. S dnešným výkonom som celkom spokojný, dobre som servoval aj returnoval a to bol kľúč k úspechu. V prvom sete som viedol 5:1, trošku som zaváhal, ale aj súper dobre zahral. Stále som však mal náskok jedného brejku, dôležité bolo to doservovať a vyhrať prvý set. V druhom som ho tiež na začiatku brejkol, dostal som ho pod tlak a doviedol som zápas do víťazného konca," zhodnotil Gombos svoje prvé vystúpenie na Peugeot Slovak Open 2022.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pokorný s Karolom vypadli aj vo štvorhre

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný spolu s Milošom Karolom neuspeli v úvodnom kole štvorhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. Dvojica štartujúca na voľnú kartu podľahla rakúsko-monackému tandemu Tristan-Samuel Weissborn, Romain Arneodo 4:6, 4:6 za 64 minút.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelenay do štvrťfinále štvorhry

Dátum: 09. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Igor Zelenay spolu s Chorvátom Frankom Skugorom postúpili do štvrťfinále štvorhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. V úvodnom kole vyradili druhý nasadený srbsko-britský pár Nikola Čačič, Jonny O´Mara, ktorý zdolali  6:3, 6:2 za necelú hodinu. V súboji o postup do semifinále si zmerajú sily s rakúsko-ukrajinskou dvojicou David Pichler, Vitalij Sačko.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 8. novembra 2022

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo fotogalérii z druhého hracieho dňa hlavnej súťaže Peugeot Slovak Open 2022 nájdete snímky zo zápasov slovenských reprezentantov Lukáša Pokorného, Lukáša Kleina, Jozefa Kovalíka, deblistov Petra Naďa s Petrom Benjamínom Privarom a mnoho ďalších zaujímavých hráčov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Kovalík vyzve v druhom kole Kleina

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Jozef Kovalík postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. Ôsmy nasadený hráč zvíťazil v prvom kole nad Čechom Vítom Kopřivom a zdolal ho 7:6(5), 7:6(3) za 125 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu sa v ďalšom zápase stretne s Lukášom Kleinom.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Naď s Privarom vo štvorhre končia

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Peter Naď s Petrom Benjamínom Privarom nepostúpili do štvrťfinále štvorhry na challengeri Peugeot Slovak Open 2022. Držitelia voľnej karty nestačili v prvom zápase na rakúsko-ukrajinskú dvojicu David Pichler, Vitalij Sačko a podľahli jej 6:7(6), 0:6 za 73 minút.

Osemnásťročný Privara má pred sebou ešte prvé kolo dvojhry, v stredu nastúpi proti Nórovi Viktorovi Durasovicovi. Zápas je v NTC aréne naplánovaný na 18.00 h na centrálnom dvorci.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein hladko do 2. kola, vyzve Kovalíka

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na domácom challengeri Peugeot Slovak Open 2022. V úvodnom zápase si hladko poradil so srbským kvalifikantom Hamadom Medjedovičom a zdolal ho 6:3, 6:2 za 53 minút. Zverenec trénera Petra Vlka a kondičného Dávida Olasza sa v celom zápase mohol oprieť o kvalitný servis, pripísal si 16 es a nečelil ani jedinému brejkbalu. Jeho ďalším súperom bude ôsmy nasadený Jozef Kovalík.

"Vedel som, že súper je mladý a nebezpečný, párkrát som ho na turnajoch videl. Čakal som ťažký zápas, má dobrý servis a vie po ňom veľmi dobre zatlačiť. Snažil som sa na to pripraviť. Dôležité bolo, že aj mne dobre fungovalo podanie a darilo sa mi na returne. Vo výmenách som sa cítil fajn, pomerne skoro som ho dokázal brejknúť, čo mi pomohlo do ďalších gemov," povedal po dueli prvého kola dvadsaťštyriročný hráč NTC.

FOTO: tenipo

 

Čítať ďalej...

Pokorný podľahol nasadenej dvojke

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2022. V úvodnom zápase nestačil na druhého nasadeného Maďara Mártona Fucsovicsa (109. ATP) a podľahol mu 6:7(3), 0:6 za 85 minút. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca držal v prvom sete s favoritom krok, hralo sa bez brejku a o víťazovi sa rozhodlo až v tajbrejku. V druhom už na kurte dominoval maďarský reprezentant, ktorý si v druhom kole zmeria sily s Nemcom Yannickom Hanfmannom.

Dvadsaťročný hráč Národného tenisového centra sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre po boku Miloša Karola.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Nasadená jednotka Zhang končí v 1. kole

Dátum: 08. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Čínsky tenista Zhizhen Zhang, najvyššie nasadený hráč na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov, sa s turnajom rozlúčil hneď v úvodnom kole. Nad jeho sily bol rozohratý kvalifikant Iľja Marčenko z Ukrajiny, ktorý zvíťazil 7:6(7), 7:5 za 106 minút. V druhom kole si Marčenko zmeria sily s ďalším kvalifikantom Cemom Ilkelom z Turecka, ktorý vyradil Belgičana Zizou Bergsa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 7. novembra 2022

Dátum: 07. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

V pondelok sa v Národnom tenisovom centre dohrávala kvalifikácia turnaja Peugeot Slovak Open 2022 a pár zápasmi odštartovala aj hlavná súťaž dvojhry. Zo Slovákov zasiahol do hry iba Filip Horanský, ktorý vo finále eliminácie ťahal za kratší koniec v súboji so Srbom Hamadom Medjedovičom. Okrem Horanského prinášame fotografie aj zo zápasov Andrewa Paulsona so Stefanom Travagliom, Ryana Penistona s Tomášom Macháčom a Jakuba Menšíka s Yannickom Hanfmannom.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Čech Macháč do druhého kola

Dátum: 07. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY/ news

Český tenista Tomáš Macháč postúpil do druhého kola dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov. Štvrtý nasadený hráč si v úvodnom zápase poradil s Britom Ryanom Penistonom a zdolal ho 6:4, 7:5 za 102 minút. Zverenec trénera Daniela Vacka štartuje v Bratislave tretí raz. Pri svojej premiérovej účasti v roku 2019 sa z kvalifikácie prebojoval až do finále, vlani vypadol v prvom kole.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR